Útdíjköteles úthálózati térkép az Ecofleet járműkövetőben

 

Fejlesztőmérnökeink újabb kényelmi funkcióval látták el az Ecofleet járműkövető rendszer adminisztrációs felületét. A járműkövetés segítségével a flottakezelők pontosan vissza tudják követni, hogy hol és mikor haladtak a járművek útdíjköteles útszakaszon.

e-Útdíj köteles útszakasz térkép


Az e-útdíj fizetéssel érintett úszakaszok megjelenítéséhez a felület jobb oldalán a térképnézetek közül egyszerűen csak ki kell választani a HU Road Toll beállítást. A térképen ekkor különbözó színekkel jelölve azonnal megjelennek a díjköteles útszelvények is, akár a Google akár az Open Street Map nézetet használja Ügyfelünk. 

A járművek mozgása alapján pedig látható és ellenőrízhető is, hogy hol volt indokolt az útdíj levonása az elszámolás során.

Díjköteles útvonalat is érintő járműmozgás visszakötvetése a korrekt elszámolás záloga.  

Miért előnyös az díjköteles utakon való járműmozgás kontrolálása?

 • Előre nem várt események miatt változhat az eredeti útvonalterv
 • Díjköteles útszakaszra téved a sofőr
 • Összevethető a számláról levont díj és a jármű mozgása
 • Terelő útvonalon kell haladni, amely útdíj köteles
 • A viszonylati jegy váltás, esetleges visszaváltás időrabló procedúrája kiküszöbölhetővé válik.

 

A tapasztalatok alapján hamar megtérül az útdíjfizetés és a járműkövetés kombináliása, mert:

 • az illetékes azonnal risztást kaphat ha a jármű elhagyja a számára kijelölt területet.
 • az útvonal változtatásból vagy a nem megfelelő viszonylati jegy váltásból eredő bírság kockázata kiküszöbölhető, amely már egy alkalom esetén is önmagában fedezi az egész évi járműkövetési szolgáltatási díjat.


Csapatunk készséggel segít Önnek, hogy megtalálja az igényeinek megfelelő szolgáltatást.

Ismerje meg díjcsomagjainkat és kérjen ajánlatot még ma!

 

Tájékoztató

 • A viszonylati jeggyel történő útdíjfizetés esetén az útdíjat minden esetben előre, a díjköteles szakaszra való ráhajtás előtt kell megváltani. A fedélzeti eszközzel történő díjbevallás esetén a bevallás automatikus, de fontos ellenőrizni az eszköz bekapcsolt, működőképes állapotát, valamint a HU-GO-ban vezetett számlán biztosítani az utazáshoz szükséges egyenleget.
 • Ha útfelújításból vagy balesetből fakadó terelések esetén le kell térnie az előre megtervezett útvonalról, akkor a kijelölt terelő úton nem kell további útdíjat fizetnie. A díjmentesség azonban kizárólag a terelő útként kijelölt szakaszokra érvényes. Amennyiben ettől eltér, és más díjköteles szakaszokat is igénybe vesz, vagy az első lehetséges alkalomnál nem tér vissza az eredeti útvonalra, akkor az már jogosulatlan úthasználatot eredményez.
 • A viszonylati jeggyel történő útdíjfizetés esetén a jegy csak a kifizetést követően jogosít fel úthasználatra. A KIOSZK-on kinyomtatott útvonaltervet az úthasználat előtt a pénztárnál ki kell fizetni. Az online útvonaltervezésnél a jegyet regisztrált felhasználóként a HU-GO rendszerben vezetett számláról történő kifizetés után, ad-hoc vásárlás esetén a sikeres bankkártyás fizetési tranzakció visszaigazolását követően lehet megkezdeni az úthasználatot. Fontos tudni, hogy az alkalmi (ad-hoc) viszonylati jegy érvényességi ideje már a kifizetés időpontjában megkezdődik. Elővételre csak a honlapon, regisztrált felhasználóként van lehetősége.
 • A fedélzeti eszközzel közlekedőknek ügyelniük kell arra, hogy a HU-GO felhasználói fiókban vagy a fedélzeti eszközön mindig az aktuális tengelyszám legyen megadva (pl.: vontatmány fel- ill. lekapcsolásakor). Ugyancsak fontos a helyes környezetvédelmi kategória.

Február 15-én véget ér az átállási időszak

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy változás történt a bevallási közreműködőkre vonatkozó ÁSZF-ben, amelynek hatálybalépése 2014. február 9.

A változások az alábbi terültekre terjednek ki:
I. Tengelyszám (JDB) állításra vonatkozó új rendelkezések,
II. Ugrási Menetillesztésre vonatkozó új rendelkezések,
III. Adatszolgáltatás végső határidejére vonatkozó új rendelkezések.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) 2014. február 9. és 15-e között (7 nap) átállási időszakot biztosít. Ez alatt az időszak alatt kell megtenni a szükséges beállításokat.
 
Az érvényben lévő dokumentumokat Dokumentum tárunkból letöltheti. 
 
Facebook oldalunkon továbbra is folyamatosan megosztjuk a legfontosabb aktualitásokat. Kövessen minket! 
 
Legyen szó útdíjbevallásról, vagy a teljes flotta követéséről, a SeeMe GPS segítségével kontrollálhatja költségeit és azonnal beavatkozhat, ha váratlan helyzet adódik. Ismerje meg szolgáltatásainkat!
 
 

Ismét mindenhol fizetni kell az úthasználatért

 
2014 Január 25. Délután 4 órától ismét fizetni kell az M6-os, M60-as és M7-es, M70-es autópályákon, ahol korábban a rendkívüli hóhelyzet miatt ingyenesen lehetett közlekedni - tudatta a közleményében a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.
 
Kérjük ügyfeleinket gondoskodjanak időben az úthasználati jogosultság megváltásáról.
 
 

Átmenetileg ingyenesen használható autópálya szakaszok segítik a közlekedést

 
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. 2014. január 24. 17 óráig visszamenőleg ingyenessé tette a közlekedést az M6-os és az M7-es autópályán az M0-s körgyűrűtől. Az Országos Katasztrófa Védelem határozata visszavonásig érvényes.”

Forrás: https://www.facebook.com/mlsystems.hu
 
 

Languages

Hasznos információk

S5 Box

S5 Register

MOD_REGISTER_PLUGIN_ALERT